Dørgreb

ORDRUP VÆRKTØJSMAGASIN

Alt i værktøj, maskiner og boligbeslag.

Vi har et af Danmarks største udvalg af dørgreb.

Her er nogle af de mest populære.

Almue dørgreb

Almue dørgrebene "Østerbro" og "Svanemøllen" er klassiske københavnerdørgreb. De er blevet redesignet, så de er meget nemmere at samle og montere. Dørgrebet fastgøres nu let på firkantspinden med en umbracoskrue gennem et lille hul i dørgrebshalsen. Mellemringen der tidligere skulle monteres mellem grebet og dørgrebshalsen, er nu blevet en fast integreret del af dørgrebshalsen. Dette gøre at hele grebet fremstår mere elegant. Størrelsen på dørgrebet er blevet modificeret, så det passer i afstanden til karmen på alle moderne døre som bl.a. Swedoor.

 

Pris for et komplet sæt med nøgleskilte: 498,-

 

KØB DEM I VORES WEBSHOP HER

Strandvejsserien

Vores smukke og klassiske dørgreb i Strandvejsserien er opkaldt efter byer langs Strandvejen mellem København og Helsingør.

De er fremstillet i massiv poleret messing og er af højeste kvalitet. De kan uden videre monteres på gamle og nye døre og giver boligen en følelse af klassisk kvalitet.

 

KØB DEM I VORES WEBSHOP HER

Arne Jacobsen dørgreb

Arne Jacobsen levede fra 1902 til 1971 og var en dansk arkitekt og designer, der var med til at indføre modernismen i Danmark. Arne Jacobsen er internationalt anerkendt og er en af Danmarks mest kendte designere. Han blev uddannet på kunstakademiet i København, hvor han i perioden 1956-1965 underviste som professor i bygningskunst inspireret af Le Corbusier. xx Som designer er han især kendt for sine stole: Syveren, Myren, Svanen og Ægget.

 

Arne Jacobsen designede sit klassiske dørgreb til SAS Royal Hotel i København i 1955/56. Hotellet blev indviet 1961 som den moderne tids første "koncept-hotel"

Hos Ordrup Værktøjsmagasin har vi alle hans dørgreb i forskellige størrelser, materialer og overflader. Selve grebet findes i to størrelser, 97 mm og 111 mm. Desuden fremstilles det i to materialer, messing og børstet stål. Messinggrebet kommer i fire overflader, poleret messing, messing der er forkobberet, poleret messing der er blevet bruneret og endelig matteret messing der er blevet bruneret. Alle dørgreb leveres med tilsvarende nøgleskilte.

 

Vi har altid nogle af Danmarks bedste priser på Arne Jacobsen dørgreb. Priser fra: 798 - 1198 kr.

 

KØB DEM I VORES WEBSHOP HER

Coupé dørgreb

Coupé dørgrebet er endnu et af de helt klassiske dørgreb, der er både smukt og funktionelt. Det blev oprindeligt designet til DSB, der anvendte grebene til deres togcoupéer og heraf navnet.

 

Det blev produceret på det der dengang hed "Kjøbenhavns Dørgreb- og Metalvarefabrik" og som senere kom til at hedde Søe-Jensen & Co, der stadigvæk den dag i dag producerer de originale coupé greb.

 

Flere andre producenter har også deres udgaver at dette klassiske coupé dørgreb i mat- og blank- forniklet messing, stål, sortlakeret messing eller oxideret messing, der ligner gammelt jern.

 

Hos Ordrup Værktøjsmagasin har vi alle variationer af dette smukke og tidløse dørgreb. Priser fra 549 kr

Torpedo/Zeppeliner grebet i bakelit

Bakelit er en stabil varmeresistent kunstharpiks, og anvendes til fremstilling af flere af vore smukke klassiske dørgreb.

 

Blandt de mest kendte er Torpedo eller Zeppeliner dørgrebet, der er det klassiske bakelit dørgreb fra midten af 1920'erne.

 

Det fåes i to udgaver, til gamle og nu også til nye døre.

 

Bakelit er et sort materiale, og var verdens første industrielt fremstillede plast. Bakelit blev opfundet af den belgiske kemiker Leo Hendrik Baekeland i årene 1907-1909.

 

 

Torpedo / Zeppeliner grebet - Komplet sæt. Pris: 248 kr KØB DEM I VORES WEBSHOP HER

 

Bestående af:

 

2 stk. greb, 2 stk. 8 mm firkantpinde til 33 mm og 40 mm dør, 2 stk. låsepinde til fastgørelse på firkantpind,

 

2 stk. halse, 2 stk. nøgleskilte samt 2 stk. låg med gevind ved hovedet for fastgørelse af låsepinde.

 

Sort lakerede skruer medfølger.

ORDRUP VÆRKTØJSMAGASIN

Alt i værktøj, maskiner og boligbeslag

Ordrupvej 85, 2920 Charlottenlund

Tlf.: 3963 4276

butik@ovm.dk